Weelec behaalt Europees WEEELABEX certificaat

Weelec heeft als dé maatschappelijk verantwoorde verwerker van elektronisch afval  (e-waste) in Limburg het WEEELABEX certificaat verworven. Deze verplichte Europese certificering is een verwerkingsnorm voor e-waste recyclers.

Een behoorlijke prestatie voor een jong bedrijf als Weelec dat pas vorig jaar toetrad tot de markt van grondstofherwinning uit elektronisch afval. Weelec directeur Cyrille Depondt is ontzettend trots op zijn team en deze prestatie. ‘Een jaar lang zijn wij bezig geweest met het opzetten van onze managementsystemen en het ontwikkelen en inrichten van onze duurzame processen om tot maximale grondstofherwinning te komen. We kunnen 2016 niet mooier beginnen!’

Met dit belangrijke en verplichte certificaat vestigt Weelec zich definitief als dé partij voor de sociaal verantwoorde en duurzame verwerking van elektronisch afval. Als relatieve nieuwkomer hebben wij het afgelopen jaar fors geïnvesteerd in het opleiden van onze collega’s, is er een WEEELABEX conforme demontagelijn voor witgoed, bruingoed en ICT opgezet én er is een zelf ontwikkeld managementsysteem geïmplementeerd op basis van ISO 9001 en 14001.

De combinatie van deze demontagelijnen, die werkgelegenheid creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, en ons hightech machinepark  resulteren in zeer hoge recyclingpercentages. Met het WEEELABEX certificaat op zak kunnen partners van Weelec zich niet alleen verzekeren van een duurzame en sociaal verantwoorde verwerking van hun elektronisch afval, maar ook van een Europees gecertificeerde verwerking. 
terug naar boven