Pilotsamenwerking gemeente Maastricht

Daarnaast worden er, door zowel Weelec en Kringloop Zuid, binnen dit project mensen ingeschakeld die langdurig werkzoekend zijn, onder meer vanwege een arbeidsbeperking of het ontbreken van een opleiding. 

De afgedankte elektrische apparaten (e-waste) die inwoners van Maastricht, Meerssen en Valkenburg inleveren op de milieuparken, worden door medewerkers van Kringloop Zuid opgehaald en uitgesorteerd. Producten die nog geschikt zijn voor verkoop, gaan naar de kringloopwinkel. De overige apparaten worden gesorteerd. De groot witgoedapparaten en kleine elektrische apparaten worden door Weelec gedemonteerd en gerecycled. Het overige e-waste gaat naar andere gecertificeerde recyclingbedrijven die samenwerken met Wecycle.
 
André Willems, wethouder afvalbeleid en sociale zaken zei het volgende over deze samenwerking: “Maastricht vindt het belangrijk bij te dragen aan de circulaire economie door afgedankte elektrische apparaten te laten recyclen. Tegelijkertijd zetten we in op het creëren van banen voor inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op die manier kunnen we hen op weg helpen naar een reguliere baan. Met onze partners Weelec, Wecycle en Kringloop Zuid komen beide doelen samen.”
terug naar boven