Kennis is macht, kennis delen is kracht

"Scientia Potentia Est" is de bekendste uitspraak van Francis Bacon (1597).

Het betekent Kennis is macht. Maar volgens ons hoort er nog een zin bij: Kennis delen is Kracht. 


Gebrek aan kennis

Al jarenlang delven we op hoog tempo de meest belangrijke en zeldzame grondstoffen uit de aarde, zonder dat we precies weten welke gevolgen dit kan en zal hebben. Het is daarom van groot belang dat we onderzoek gaan doen naar de gevolgen hiervan. Maar misschien nog wel belangrijker; wat kunnen we nú veranderen zodat we deze zeldzame grondstoffen niet meer hoeven te delven, maar deze zeldzame metalen kunnen recyclen en hergebruiken.


Kennispartners

Weelec wil hier een voortrekkersrol in nemen en laten zien dat het belangrijk is dat er onderzoek gedaan wordt. Maar nog belangrijker: dat de waardevolle informatie ook gedeeld moet worden. We moeten samen ervoor gaan zorgen dat we voor de generaties van morgen een betere wereld creëren.
We zijn hierin groeiende, maar hebben nu al een aantal spraakmakende partners aan ons weten te binden. Samen gaan we onderzoek doen naar verschillende vragen zoals: kunnen we door producten anders te produceren grondstoffen besparen? En welke gevolgen zal een circulaire economie op onze samenleving hebben?


Weelec kennisplatform

Weelec heeft al een imposante groep kennispartners om zich heen weten te verzamelen. Namen zoals; Maastricht University, Utrecht Sustainability Institute (USI), Zuyd Hogeschool, UNU-MERIT en CNME. Ons doel is om een zo groot mogelijke community te creëren, om zo samen te werken aan een duurzame toekomst!


terug naar boven