Recycling begint bij de allerkleinsten

Weelec gelooft dat educatie over duurzaamheid de eerste stap is naar gedragsverandering en bewustwording omtrent dit onderwerp. Duurzaamheid zou dan ook integraal onderdeel moeten zijn van de lespakketten bij onderwijsinstellingen. Vanuit dit perspectief heeft Weelec de samenwerking gezocht met onderwijsinstellingen van basisonderwijs tot universitair niveau. 


Toekomstige generaties

Weelec gelooft niet dat de rekening van het opgebruiken van de aarde nog langer vooruit geschoven kan worden naar volgende generaties. Een duurzame toekomst creëer je met kinderen die de toekomst hebben. Weelec hoopt dat deze toekomstige generaties het niet alleen minder slecht doen, maar veel beter doen.


Edward

In samenwerking met verschillende onderwijsstichtingen voor basis- en middelbaaronderwijs werken we samen aan het vergaren en delen van kennis over duurzaamheid, het sluiten van de kringlopen en het besef dat afval een van de belangrijkste grondstoffen is. Dit doen we door middel van innovatieve en interactieve lespakketen en gastcolleges die appelleren aan de belevingswereld van deze jonge doelgroep. Onze mascotte Edward helpt ons hierbij. Edward staat voor EDucation, WAste, Research and Development. 


Lespakketten Basisscholen

Weelec is samen met MosaLira een project gestart over het duurzaam recyclen van elektronisch afval. Aan de hand van dit project is er een les ontwikkeld over de recycling van elektronisch afval die op elke basisschool kan worden ingezet.


terug naar boven